Maskinspunnet garn

Mitt maskinspunnede garn er spunnet av ull fra mine egne geiter. Denne ulla sender jeg til Telespinn i Telemark hvor de farger og spinner flott garn for meg.

På spinneriet blir ulla vasket med økologisk såpe og spunnet med økologisk spinneolje. Den skånsomme behandlingen gjør at fiberen beholder sine naturlige egenskaper og gir garn av høy kvalitet.

Siden garnet er et naturprodukt, betyr det også at det er naturlige variasjoner i garnet. Du kan for eksempel finne en og annen planterest i garnet. Ta dette som et kvalitetstegn – det er beviset på at det ikke er brukt kjemikalier for å rense ulla. Det kan også forekomme ujevnheter i garnet. Disse blir vanligvis ikke synlige i det ferdige plagget, men du kan gjerne klippe dem bort.

Det naturfargede garnet er ikke bleket og heller ikke vasket etter at det er spunnet. Når du vasker det ferdige plagget første gang, vil garnet lysne og få den naturhvite fargen det skal ha.

Vaskeråd:

Vask plagget når det er ferdig strikket, da først får det mykheten det skal ha. Ullvask 30 grader med Milo el.l.

100 grams nøste gir ca. 280-320 meter, strikkepinner 2,5 - 4. Garnet består av 80% Mohair fra egne unggeiter, 20% norsk lammeull.

Farge Natur
Farge 13-1
Farge 11-1
Farge 12-1

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.09 | 00:13

Hei!
Vurderer å kjøpe mohairgeit, ønsker ekte mohair til avel. Ønsker 4-6 heiter og en bukk.

Bor i Oppland!

...
15.07 | 13:38

Så koselige bilder. Du må ha et avslappet og godt liv med alle dyrene rundt deg. Gleden oppveier arbeidsmengden vil jeg tro.

...
11.09 | 21:13
Geiter for salg har mottatt 5
12.05 | 18:06
Prisliste ull har mottatt 5
Du liker denne siden